Vendégségben Tiszabura sztárjánál, Sárkány Évánál – Videó

Megosztás

Csepregi Éva olyan, mintha az ikertestvére lenne – így vélekedett pár évvel ezelőtt egy népszerű kereskedelmi tévés tehetségkutató versenyzőjeként Tiszabura sztárja, Sárkány Éva. TikTokos élőire, Facebookos bejelentkezéseire és névre szóló dalküldéseire túlzás nélkül elsöprő érdeklődés mutatkozik. A Szol24 ellátogatott az ország egyik legszegényebb településére, hogy személyesen találkozzon a Neoton énekesnőjét megszállottan imádó Évával, aki adakozik, gyerekekre főz, mégis megoszlanak róla a vélemények a faluban.

Az egész település legszebb és legjobban felújított épületénél, a polgármesteri hivatalnál állunk meg Tiszaburán, a Kossuth Lajos utcában. Egészen nagy a mozgolódás, sokan a mellette levő boltba jönnek vásárolni, más az elkóborolt kutyáját keresi. Van némi kusturicai bája a hangulatnak, de életvitelszerűen itt lenni más kategória: júliusban például laptopokat loptak az általános iskolából, több méter rézlemezt szakítottak fel a református templom tetejéről, de a szintetikus drogok is borzalmas károkat okoznak a településen.

Itt él és alkot Tiszabura sztárja, Sárkány Éva, aki a szokatlan előadásmódjával, öltözködésével – női ruhákba bújik – szó szerint berobbant a hazai trash állócsillagai közé. Maga is azt mondja, hogy nem tud énekelni, viszont szeret, egy bizonyos összegért cserébe pedig bárkinek előad egy slágert a videószobájából, ahova mi is betekinthettünk. Riportunk végén ráadásul Éva kifejezetten a Szol24 olvasóinak küld egy dalt, nyilván Neotont:

Vendégségben Tiszabura sztárjánál, Sárkány Évánál

Csepregi Éva olyan, mintha az ikertestvére lenne – így vélekedett pár évvel ezelőtt egy népszerű kereskedelmi tévés tehetségkutató versenyzőjeként Tiszabura sztárja, Sárkány Éva. TikTok élőire, facebookos bejelentkezéseire és névre szóló dalos köszöntőire túlzás nélkül állíthatjuk, hogy elsöprő érdeklődés mutatkozik. A Szol24 ellátogatott az ország egyik legszegényebb településére, hogy személyesen találkozzon a Neoton énekesnőjét megszállottan imádó Évával.

Úgy véli, extravagáns stílusa ellenére a faluban szeretik és tisztelik, illetve abból sem volt problémája, hogy egy Ádám nevű férfival él együtt. Bár arccal és névvel senki nem akart a kameránk elé állni a helyiek közül, annyit azért elárultak, hogy kicsit árnyaltabb a kép ennél: többen elismerték, hogy valóban nagylelkű és segít, akinek tud, de hozzátették, a haknikból és a dalkérésekből befolyó, meglepően nagy összegekből ez simán beleférhet.

Tény, amikor megérkeztünk a Jákó Balázs utcába, akkor is több gyerek szaladgált és játszott az udvaron. Éva elmondása szerint gyakran áthívja a környékbeli fiatalokat, hogy főzzön nekik. „Sajnos nagyon sok szegény gyerek van Tiszaburán. Nem tehetnek arról, hogy az anyukájuk, apukájuk nem tudják kiteremteni nekik azt a minden napra való kaját” – mondta.

Az internetes sztár 2019-ben robbant be a köztudatba, azóta privát koncertek és fellépések tucatjait adta, de hívják falunapokra is. Az általa videószobának nevezett néhány négyzetméteren mintha évtizedeket mentünk volna vissza az időben: mindenhol Csepregi Éva, albumok, lemezek, hangosító, mikrofon.

Sárkány Éva videószobájában minden Csepregi Éváról szól

„Ha valaki szeretne velünk bulizni, akár egy, vagy két óra hosszás Neoton-műsorral, akkor visszük a cuccot, mikrofont és elmegyünk zenélni. Ha valaki azt mondja, hogy szeretne valamit felajánlani, adakozás, ruhák, élelmiszer, vagy van, aki szokott adni 10-20 ezer forintot, el szoktuk fogadni és ezeket a pénzeket a hátrányos helyzetű roma gyerekekre szoktuk költeni, ha meg marad belőle, persze magunkra is” – vallott az üzletpolitikájáról.

Az éneklés és a szórakoztatás mellett az elkerülhetetlenül szóba jövő tiszaburai viszonyokról is beszéltünk. Sárkány Éva azt mondja, mindenről a drog tehet, ráadásul a szintetikus kábítószer elsősorban a fiatalokat érinti. A nóta és dalolás mellett meglátogattuk a Máltai Szeretetszolgálat telephelyét, ahol Bátki Márton programvezető ismertette a Máltai elmúlt években elért eredményeit: erről szintén hamarosan olvashatnak portálunkon.

Képek: Vajó Levente

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek